Rauhan sopimus

Tämä planeetta ei kuulu meille ihmisille. Luonto ei ole olemassa, jotta voisimme käyttää sen loppuun. Me olemme planeetta, me olemme luonto.  Jos luonto loppuu, lopumme mekin. 

Meidän on löydettävä uusi “me” – Ihmiskunnan sijaan Elonkunta. Kaikki elävät ja tuntevat olennot. Meidän kohtalomme on yhteinen. 

Tämä on iso käänne, evoluution kvanttihyppy, radikaalin ihmisyyden rauhansopimus:  Meidän on tehtävä rauha nykyhetken kanssa, yksilötasolla itsemme kanssa, toistemme kanssa ihmisinä ja luonnon kanssa tämän planeetan asukkaina.

Tämä rauha tarkoittaa siirtymää ihmiskeskeisestä maailmankuvasta elämäkeskeiseen. Kaikki elämä tällä planeetalla on yhtä tärkeää. Ehkä joskus siirrymme muillekin planeetoille, myös sen on tapahduttava kunnioittavasti. 


Pohdinnan paikka:

(pohdi yksin) Oletko sovussa itsesi kanssa? (aloita dialogi) Entä muiden ihmisten, luonnon, tämän hetken kanssa?


Published
Categorized as Tarinat

By Pekka Pirhonen

Stopping and moving people. A shift in being initiates a shift in action. Organisation Consultant and ICF Professional Certified Coach (PCC). Focus areas in my client work: (1) Strategic and cultural renewal (2) Management team awareness (3) Growing as a leader and a human being

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: