Yllinkyllin

Jos ajattelen niukkuutta, saan niukkuutta. Jos ajattelen runsautta, saan yllinkyllin: Rakkautta ja rakkaita. Aikaa ja resursseja. Viisautta ja luovuutta. Myötätuntoa ja kunnioitusta. Apua ja voimia. Huumoria ja naurua. Hiljaisuutta ja mielenrauhaa.

Meillä on tapana sanoa “1+1 on enemmän kuin 2”. Kuulostaa hyvältä, mutta tämä loputtoman kasvun ja laajenemisen tarina tuottaa  jatkuvaa riittämättömyyden tunnetta. Aina pitää saada jotain lisää. Koskaan ei ole lupa olla tyytyväinen. 

Onko mahdollista muuttaa sanontaa? “1 + 1 on vähemmän kuin 2” – tarina kohtuullisuudesta, keskittymisestä, maltista, ja hiilipäästöjen vähentämisestä. Tämä tarina saa aikaan jatkuvan riittävyyden tunteen. 

Olet jo ok, mutta se ei estä sinua oppimasta ja edistymästä. Itse asiassa se vapauttaa sinut jatkuvaan kasvuun. Henkisellä kasvulla ei ole rajoja.

Tämä riittää. Minä riitän, sellaisena kuin olen. Me riitämme, sellaisina kuin olemme. Aika riittää. Säästäväisesti käytettyinä planeetan resurssit riittävät. Myös tuleville sukupolville. 


Pohdinnan paikka:

(pohdi yksin) Mikä riittää sinulle?  Missä suunnassa haluat kasvaa? (aloita dialogi) Keiden kanssa haluat viettää yllinkyllin aikaa – kasvaa ja iloita, rauhoittua ja viisastua? 


Published
Categorized as Tarinat

By Pekka Pirhonen

Stopping and moving people. A shift in being initiates a shift in action. Organisation Consultant and ICF Professional Certified Coach (PCC). Focus areas in my client work: (1) Strategic and cultural renewal (2) Management team awareness (3) Growing as a leader and a human being

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: