Luonnollinen oivallus

Me olemme eksyneet luonnosta ja itsestämme. Mutta me emme voi ”mennä luontoon” kuluttajina, kaivinkoneidemme ja öljyporiemme kera. Kaivamme samalla sisuskalumme ulos ja poraamme sielumme rikki. 

En voi mennä luontoon, koska olen osa luontoa. Kuten jokainen muukin ihminen. En voi toimia yhteen muiden ihmisten kanssa, jos en kunnioita kaikkea luontoa. 

Minä olen luonto, luonto on minä. 

Sisäisen äänen kuuntelu on ainoa luontoretki, jolla on parantavia voimia. Toki voi sen metsässäkin tehdä, yhtä hyvin kuin kerrostaloasunnossa keittiön pöydän ääressä. Kaikki mitä havaitsen on aivojeni tuottamaa tulkintaa ja tapahtuu sisälläni. 

Siis luonnossa.


Pohdinnan paikka:

(pohdi yksin) Voitko löytää luonnon sisältäsi? (aloita dialogi) Pystymmekö jättämään merkittävän osan maapallon pinta-alasta rauhaan? 


Published
Categorized as Tarinat

By Pekka Pirhonen

Stopping and moving people. A shift in being initiates a shift in action. Organisation Consultant and ICF Professional Certified Coach (PCC). Focus areas in my client work: (1) Strategic and cultural renewal (2) Management team awareness (3) Growing as a leader and a human being

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: