Keskinäisriippuvuuden päivä

Miksi juhlimme itsenäisyyspäivää? Itsenäisyyden vuoksi on käyty paljon sotia. Keskinäisriippuvuuden vuoksi ei voi sotaa käynnistää – ketä vastaan sen sotisit?

Entä liike-elämä? Mitä työpaikoilla  tapahtuu? Kauppasodat, markkinoiden valtaamiset, kilpailu, siilot, työpaikkakiusaaminen ja loputon kiire. 

Jatkuvasti tarjolla riittämättömyyden kokemus. Ei kuulosta hauskalta. Kestävä liiketoiminta syntyy yhteenkuuluvuuden tunteesta ja jatkuvan inspiraation rakentamisesta, ei muiden voittamisesta.

Voisimmeko luopua synkästä erillisyyden ja vastakkainasettelun tarinasta?  Tilalle uusi iloisen keskinäisolemisen ja -riippuvuuden tarina. Ei vain ihmisten kesken, vaan kaiken elävän. 

Hyvästi, Suuren kiihdytyksen ja globaalin luontokadon aika. Tervetuloa Suuren hidastamisen ja Planetaarisen liike-elämän aika!


Pohdinnan paikka: 

(pohdi yksin) Miltä sinusta tuntuu olla riippuvainen muista ihmisistä? Tai luonnosta? (aloita dialogi) Kenestä olet riippuvainen – joko ilosi, mielenrauhasi, merkityksen tunteesi tai eloonjäämisesi suhteen? Kuka on riippuvainen sinusta?


By Pekka Pirhonen

Stopping and moving people. A shift in being initiates a shift in action. Organisation Consultant and ICF Professional Certified Coach (PCC). Focus areas in my client work: (1) Strategic and cultural renewal (2) Management team awareness (3) Growing as a leader and a human being

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: