Elä väljästi

Ajatukset. Pääni on täynnä niitä. Cogito, ergo sum. Ajattelen, olen siis olemassa. Valitsenko minä ajatukseni, vai valitsevatko ne minut?

Ajattelenko, vai tapahtuuko ajattelu minulle? Jos en hallitse ajatuksiani, ovatko ne minun, ja siten olenko olemassa? Onko minussa tilaa suurille ajatuksille? Tai hyvin pienille.

Ehkä ajatukset  itse eivät ole tärkeitä? Voisin kiinnittää huomioni ajatusteni suhteisiin. Musiikki on nuotteja ja niiden välisiä taukoja. Ehkä ajattelu onkin ajatuksia ja niiden välisiä taukoja. 

Minussa on tilaa ajatusten väleille. Kun tulen tietoiseksi tuosta tilasta, ajattelustani tulee väljää. Väljyys luo value’tä. 

Minä en ole ajatukseni. Olen se tyhjä tila, jossa ajatukseni tapahtuvat. Olen siis tietoinen. Siis olen.


Pohdinnan paikka: 

(pohdi yksin) Oletko omien ajatustesi mestari vai orja? (aloita dialogi) Pystytkö luomaan sisällesi tyhjän tilan ja avaamaan sen toiselle ihmiselle?


By Pekka Pirhonen

Stopping and moving people. A shift in being initiates a shift in action. Organisation Consultant and ICF Professional Certified Coach (PCC). Focus areas in my client work: (1) Strategic and cultural renewal (2) Management team awareness (3) Growing as a leader and a human being

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: