Renessanssi 2.0

Keskittymiskyvyn puute ja laukalle karannut mieli niittää julmaa satoa kuin musta surma keskiajalla. Nyt kiireeseen kuolee riittävyyden ja merkityksen tunne, myös uudet oivallukset.

Meillä on ilmastokriisi ja lajien sukupuuttojen aalto. Tällä kertaa  tuhoisa meteoriitti ei tule avaruudesta, vaan se olemme me itse.

Ehkä se on lyhytnäköisyytemme, savanniapinan putkinäkö, metsästäjä-keräilijän vaistoahneus, jonka sokaisemana shoppailemme itsemme hengiltä?

Meidän on noustava oman itsemme yläpuolelle, omaksuttava laajempi näkökulma, muututtava universumin kokoisiksi tietoisiksi olennoiksi.

Mitä syntyi keskiajan ja ruton jälkeen? Renessanssi, taiteen ja tieteen läpimurto ja uusi aika – jonka on nyt vuoro  antaa tilaa seuraavalle renessanssille. Olemmeko valmiita siihen?


Pohdinnan paikka:

(pohdi yksin) Millaisen Renessanssin tai sisäisen läpimurron haluat itsellesi?  (aloita dialogi) Keitä muita haluat kutsua siihen mukaan?


By Pekka Pirhonen

Stopping and moving people. A shift in being initiates a shift in action. Organisation Consultant and ICF Professional Certified Coach (PCC). Focus areas in my client work: (1) Strategic and cultural renewal (2) Management team awareness (3) Growing as a leader and a human being

Leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: