Uusiutuva kasvu

Menin metsään päästäkseni yhteyteen puiden kanssa. Tapasin nuoria, vahvoja ja terveitä puita, ne kasvoivat voimakkaasti ja nauttivat siitä. Ainakin se oli vaikutelmani. Ehkä puut eivät näe itseään yksilöinä, yrittäen kasvaa nopeammin ja näyttää paremmalta kuin viereinen puu? Tapasin myös kuolleita puita. Ne olivat lahoamassa, mutta samalla täynnä uutta elämää. Kuolleet puut tarjosivat alustan uudistumiselle, ja siksi niiden kuolemassa ei ollut surua.

Kaikki kiertää luonnossa, mukaan lukien ihmisen luonto. Syvin olemuksemme on kollektiivinen uusiutuminen, ei yksilöllinen ego. Ainoa asia, joka näyttää olevan ei-generatiivinen, on tapa, jolla me ihmiset elämme – taloutemme, politiikkamme, erottautuminen valtioiksi. Otamme enemmän kuin annamme takaisin, luonnosta ja toisiltamme. Tämä ajattelu- ja elämäntapa ei voi jatkua. Etsikäämme uusi suunta.

Sosiaalinen etäisyys ihmisiin ja lähikontakti metsään

Pohdinnan paikka: (pohdi yksin) Missä näet tasapainoisen ottamisen ja antamisen, muilta enemmän haluavan egosi poissaollessa? Missä näet itsesi ottavan enemmän kuin annat takaisin? => (aloita vuoropuhelu) Kuinka voit aloittaa uudenlaisia keskusteluja muiden kanssa? Kenen kanssa haluaisit tasapainoisemman lähestymistavan?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s