Categories
Uudistumistarinoita

Uusiutuva kasvu

Kaikki kiertää luonnossa, mukaan lukien ihmisen luonto. Syvin olemuksemme on kollektiivinen uusiutuminen, ei yksilöllinen ego.

Menin metsään päästäkseni yhteyteen puiden kanssa. Tapasin nuoria, vahvoja ja terveitä puita, ne kasvoivat voimakkaasti ja nauttivat siitä. Ainakin se oli vaikutelmani. Ehkä puut eivät näe itseään yksilöinä, yrittäen kasvaa nopeammin ja näyttää paremmalta kuin viereinen puu? Tapasin myös kuolleita puita. Ne olivat lahoamassa, mutta samalla täynnä uutta elämää. Kuolleet puut tarjosivat alustan uudistumiselle, ja siksi niiden kuolemassa ei ollut surua.

Kaikki kiertää luonnossa, mukaan lukien ihmisen luonto. Syvin olemuksemme on kollektiivinen uusiutuminen, ei yksilöllinen ego. Ainoa asia, joka näyttää olevan ei-generatiivinen, on tapa, jolla me ihmiset elämme – taloutemme, politiikkamme, erottautuminen valtioiksi. Otamme enemmän kuin annamme takaisin, luonnosta ja toisiltamme. Tämä ajattelu- ja elämäntapa ei voi jatkua. Etsikäämme uusi suunta.

Sosiaalinen etäisyys ihmisiin ja lähikontakti metsään

Pohdinnan paikka: (pohdi yksin) Missä näet tasapainoisen ottamisen ja antamisen, muilta enemmän haluavan egosi poissaollessa? Missä näet itsesi ottavan enemmän kuin annat takaisin? => (aloita vuoropuhelu) Kuinka voit aloittaa uudenlaisia keskusteluja muiden kanssa? Kenen kanssa haluaisit tasapainoisemman lähestymistavan?

By Pekka Pirhonen

I do human-centric strategic development involving individuals, teams and organizations. At all levels it’s about creating and directing energy, inner transformation, and synchronization of individual and collective awareness. A shift in being initiates a shift in action.

In my blog "Coaching Corner" at www.onnivaattori.com I speak mainly about individual transformation and self-leadership. However, my personal experience tells that there is no separate “me” - I happen in relationships with others and with nature. Therefore my main motto regarding transformative self-leadership says “lead yourself towards others and all living beings”.

And once you’ve established contact, open your heart and mind, listen carefully and engage in powerful dialogue. This will transform you, and the whole world. Be the transformation you want to see in the world.

I am a professional self-leadership coach with ICF PCC-certificate, with a lot of experience in virtual coaching. Interested in all kinds of virtual collaboration, coaching assignments and mutual learning.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s