Categories
Uudistumistarinoita

Olemisen meininki

Coaching Corner: (pohdi itseksesi) Pelkäätkö tylsyyttä? Pakenetko kännykän tai kiireisen työn suojaan? Jos antaisit mielesi ajelehtia, minne se menisi? => (aloita dialogi) Mieti elämäsi yhteisöjä – perhe, työtiimi, organisaatio, ystävät – voitko käynnistää heidän kanssaan keskusteluja yhdessä olemisen taidosta?

Ei yhtään tuoretta ajatusta tai innostunutta ideaa tällä viikolla. Miksei? Koska minulla on ollut kiire. Tärkeää tekemistä. Ensi viikolla sitten?

Vai pysähtyisinkö nyt, miksi odottaisin ensi  viikolle? Antaisin ajatusten ajelehtia, mennä tai tulla tai pysähtyä, muotoutua uudelleen, löytää uusia polkuja. Ilman mitään odotuksia. Olisin vaan.

Tylsä hetki avaa oven luovuuteen. Vähentämällä tekemistäni luon tilaa olemiselle. Kun ulkoinen elämäni hidastuu, sisäinen luovuuteni ja mielikuvitukseni kiihtyy. Yksinkertaisesti ehdin huomata mielen hienovaraiset kuiskaukset.

Coaching Corner: (pohdi itseksesi) Pelkäätkö tylsyyttä? Pakenetko kännykän tai kiireisen työn suojaan? Jos antaisit mielesi ajelehtia, minne se menisi?  => (aloita dialogi) Mieti elämäsi yhteisöjä – perhe, työtiimi, organisaatio, ystävät – voitko käynnistää heidän kanssaan keskusteluja yhdessä olemisen taidosta?

By Pekka Pirhonen

I do human-centric strategic development involving individuals, teams and organizations. At all levels it’s about creating and directing energy, inner transformation, and synchronization of individual and collective awareness. A shift in being initiates a shift in action.

In my blog "Coaching Corner" at www.onnivaattori.com I speak mainly about individual transformation and self-leadership. However, my personal experience tells that there is no separate “me” - I happen in relationships with others and with nature. Therefore my main motto regarding transformative self-leadership says “lead yourself towards others and all living beings”.

And once you’ve established contact, open your heart and mind, listen carefully and engage in powerful dialogue. This will transform you, and the whole world. Be the transformation you want to see in the world.

I am a professional self-leadership coach with ICF PCC-certificate, with a lot of experience in virtual coaching. Interested in all kinds of virtual collaboration, coaching assignments and mutual learning.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s