Categories
Uudistumistarinoita

Taitava tasapaino – joogaa ja itsenjohtamista

Etsimme yhden rennon lauantaipäivän sessiossa Taitavaa tasapainoa. Voit lähestyä omaa ajatteluasi kehotuntemusten kautta, tai toisinpäin. Vaihtelemme yksinkertaisten joogaharjoitusten ja itsen johtamisen keskustelujen välillä. Työtapa luo sinulle vapaat raamit tasapainoilla ja löytää uusia ulottuvuuksia itsestäsi. Ja muista. 

Mitä tarkoittaa “Taitava tasapaino”?

Kun tarkastelee arkea ympärillään, niin töissä kuin yksityiselämässä, saa vaikutelman tiukoista rajoista: ajattelu vs tunteet, mieli vs keho, nyt vs menneisyys/tulevaisuus, kova vs pehmeä, oleminen vs tekeminen?

Elämä – ja työelämä – on kompleksista ja yllättävää, tässä ajassa on monentasoista uudistumisen ja murroksen tunnelmaa. Ehkä ei ole hyvä miettiä niin monia asioita vastakohtien kautta?

Mitä jos ajattelenkin kehollani? Mitä jos puhtaan rationaalinen päätöksenteko on vaarallista? Mitä jos ajattelen rentona aivan eri ajatuksia? Mitä jos kykyni ajatella tuoreesti on kiinni jostain luopumisesta, ei niinkään uusien tietojen omaksumisesta? Mitä jos…

Etsimme yhden rennon lauantaipäivän sessiossa Taitavaa tasapainoa. Voit lähestyä omaa ajatteluasi kehotuntemusten kautta, tai toisinpäin. Vaihtelemme yksinkertaisten joogaharjoitusten ja itsen johtamisen keskustelujen välillä. Työtapa luo sinulle vapaat raamit tasapainoilla ja löytää uusia ulottuvuuksia itsestäsi. Ja muista.

Mitä siellä oikein tapahtuu?

Päivä on kuin uudistumismatka. Tietynlainen kartta on olemassa, mutta sinä päätät, miten siinä suunnistat ja mitä etsit. Sinulla on mahdollisuus päästä olemisen keitaalle, jossa saat tilaisuuden mm.:

 • Laskeutua kehoosi, hengitellä rauhassa ja nauttia yksinkertaisista joogaliikkeistä.
 • Nousta ajatuksiisi, pohtia omaa itsenjohtamistasi – kuka olet, mitä haluat ja mitkä ovat askeleesi kohti haluttua suuntaa?
 • Vuorotella kehon tuntemusten ja ajattelun välillä, kokea miten keho ja mieli tekevät yhteistyötä.
 • Keskustella muiden osallistujien kanssa, saada ja antaa apua. Tai olla rauhassa oman itsesi kanssa, turvassa keskellä hyvää porukkaa.

Muutama osallistujan palaute:

 • “Kiitos hienolle ryhmälle ja taitavasti kootulle päivän ohjelmalle.” (Nainen, 51v.)
 • “Kiitos kaikille viime lauantaina mukana olleille! Oli hyvä päivä! Pekan demonstroima kamelinpurku teki vaikutuksen ja jäi visuaalisena toimena verkkokalvoille vielä työviikkoon… purettavaa riittää pitemmäksi aikaa!” (Nainen)
 • “Kiitos antoisasta sessiosta! Idean lisäksi toteutuskin oli erinomainen.” (Mies, 56v.)

Työskentely rakentuu kahdesta jaksosta, joiden välissä on lounastauko:

 • jakso 1 klo 10-13: Lämmittely – U-metodin esittely – Joogasessio – Tavoite, havainnot ja Neulansilmä
 • lounastauko klo 13-14: omaa pohdintaa tai muiden kanssa keskustelua
 • jakso 2 klo 14-16: Tarinoiden jakamista ja kokeilujen aloittamista – Joogasessio, loppurentoutus ja istumameditaatio.

Koko työpajan kesto on 6 tuntia (klo 10-16), josta 5h on varsinaista työskentelyaikaa. Joogaa ja itsen johtamisen työskentelyä on yhtä paljon, eli 2,5h kumpaakin.

Jakso 1: Rauhoittuminen ja liikkeellelähtö

 • Itsenjohtamisessa pohditaan koko homman merkitystä. Lähdetään liikkeelle U-metodin avulla – tavoite, havainnot, Neulansilmäharjoitus.
 • Joogasessiossa johtoajatuksena on asettautuminen itsen äärelle ja hellitys. Lisäksi joogaharjoitteet valmistavat Neulansilmä-pohdintoihin.

Näyttökuva 2018-3-1 kello 14.36.14

Ote Miran ohjeistuksesta: “Toisena asanana on kyyhkynen, jonka voi ajatella symbolisoivan hellittämistä ja antautumista. Se voi kuvastaa myös nöyryyttä. Tämä asento oli aamupäiväharjoituksen loppupuolella, jolloin U-käyrässä mennään kohdassa Minkä annan mennä? Mistä luovun? Mitä vähennän? Asanassa voi helposti viivähtää muutamia minuutteja, jos se omalle keholle sopii (tähän löytyy myös vaihtoehtoja, jos ei se ole sopiva esim. polville tai lonkalle). Sopii hyvin myös sisimpään kääntymisen liikkeeksi.”

Jakso 2: Olennaiseen havahtuminen ja kokeilujen käynnistäminen

 • Itsenjohtamisessa käynnistetään konkreettisia kokeiluja oman tavoitteen suuntaan. Kurkataan myös itsenjohtamisen työkalupakkiin.
 • Joogasessiossa johtoajatuksena on saada kehollinen kokemus neulansilmästä. Miten kehon liike / asennot / hengitys voi tukea läpimenoa neulansilmästä? Jooga auttaa myös kokeilujen käynnistämisessä. Tavoite on koota päivän aikana luodut ajatukset ja kehon harjoitteet yhteen.

Näyttökuva 2018-3-1 kello 14.31.15

Pääset kaikille osallistujille yhteiselle “alumnialueelle” eli Real-digialustalle, jossa on kaikki käytetyt harjoitteet ja aineistot, sekä tilaisuus käydä chat-keskusteluja niin oman ryhmäsi kuin aiemmin osallistuneiden kanssa.

Näyttökuva 2018-2-8 kello 13.58.22

Tervetuloa tasapainottamaan elämääsi ja työtäsi!

Päivän hinta on 85€. Seuraavat työpajat Studio Fonissa:

Keskustelua päivästä myös facebookissa. Huomaa myös Humap Consultation –webinaari 6.4., jossa Mira vierailijana ja aiheena Olemisella johtaminen. Siinä hyvä johdanto tähän työpajaan.

– Terveisin jooga-ohjaaja Mira Niemi ja itsen johtamisen coach Pekka Pirhonen

By Pekka Pirhonen

I do human-centric strategic development involving individuals, teams and organizations. At all levels it’s about creating and directing energy, inner transformation, and synchronization of individual and collective awareness. A shift in being initiates a shift in action.

In my blog "Coaching Corner" at www.onnivaattori.com I speak mainly about individual transformation and self-leadership. However, my personal experience tells that there is no separate “me” - I happen in relationships with others and with nature. Therefore my main motto regarding transformative self-leadership says “lead yourself towards others and all living beings”.

And once you’ve established contact, open your heart and mind, listen carefully and engage in powerful dialogue. This will transform you, and the whole world. Be the transformation you want to see in the world.

I am a professional self-leadership coach with ICF PCC-certificate, with a lot of experience in virtual coaching. Interested in all kinds of virtual collaboration, coaching assignments and mutual learning.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s