Categories
Elä väljästi Uudistumistarinoita

Rupea läsnäolon majakaksi

Elä väljästi -ohjelma on sarja tulokulmia taitavampaan tapaan johtaa itseään ja työskennellä tuottavasti, tiukan puurtamisen sijaan. #onnivaattori #eläväljästi

Tulokulma väljästi elämisen taitoon: läsnäolon tartuttaminen toisiin

Oletko sinä läsnä juuri nyt?  Jos olet, voitko auttaa muitakin olemaan läsnä? Miten tartutat hyvää olemisen tapaa, avointa kuuntelua ja aktiivista arvostusta jokaiseen kohtaamiseesi? Voitko muuttaa kaikki kohtaamisesi paremmiksi, omalla läsnäolollasi?

Jos haluat tavata läsnäolevia ja ystävällisiä ihmisiä, ole sellainen.  Kysy säännöllisesti itseltäsi: ”Olenko minä läsnä juuri nyt?” Se pysättää mielesi, ja herättää sisäisen valppautesi.  Voit myös kysyä ”kuka minä olen, todella?” – sekin johtaa sisäiseen valppauteen.

Älä sulje henkistä haarniskaasi tiukoissakaan tilanteissa, vaan avaa mielesi. Olet turvassa juuri siksi että olet auki. Tunnista etukäteen pelkoa herättävät tilanteet ja ole erityisen valppaana. Vahva läsnäolo on pelon tehokkain vastavoima.

Eckhart Tolle käyttää termiä frequency-holder: “Their function is to anchor the frequency of the new consciousness on this planet. They are here to generate consciousness through the activities of daily life, through their interactions with other as well as through just being.” 

Haluatko sinä olla tietoisuutta ja selkeyttä resonoiva elementti tai valoa palaverin tiukkuuteen tuova ilopilleri? Motoksi nousee ”rupea läsnäolon majakaksi” – tai rauhanlähettilääksi, tai mitä mielikuvaa haluatkin käyttää. Älä jää odottelemaan, että joku muu ottaa vastuuta johtoryhmän kokouksesta tai tunnelmasta kick-off tilaisuudessa. Ole se tunnelma minkä haluat kokea kussakin tapaamisessa.​​​​​​​​​​​​​​

 Videolla työkalu harjoiteltavaksi: tiukkuuden väljentäminen
  • Onko jossain tiukka tilanne? Johtoryhmä, asiakasprojekti, perhejuhlat? Pelasta ihmiset tiukkuusloukusta, tuo oma väljyytesi esiin ja anna sen tarttua!
  • Sano itsellesi ennen jokaista tapaamista – ”minä olen läsnäolon majakka, otan vastuun alkavan palaverin läsnäolon laadusta” tai “olen tämän tapaamisen rauhanlähettiläs, tuon fokusta, hyvää kuuntelua, keskinäistä arvostusta ja kärsivällistä ajattelua tähän tilanteeseen” tai “minä olen arjen sankari, tiukkuuden kauhu ja palaverien pelastaja – olen väljyyttäjä”
  • Tee havaintoja, huomaa miten esimerkkisi vaikuttaa. Jatka sitkeästi, älä luovuta vaikka aluksi et saisikaan muita tartutettua. Onhan itselläsi jo hyvä mielentila, vaikka muut eivät aina mukaan lähtisikään.

… jos haluat tulla mukaan digialustalle, jossa keskustellaan Elä väljästi -ohjelman teemoista, seuraa tätä linkkiä ja liity keskustelualustallemme.

-terveisin Pekka

Elä väljästi -ohjelma on sarja tulokulmia taitavampaan tapaan johtaa itseään ja työskennellä tuottavasti yhdessä, tiukan yksin puurtamisen sijaan. Seuraava Elä väljästi -ohjelman postaus: Johda uudistumistasi.

Eläväljästi_teemat.001

By Pekka Pirhonen

I do human-centric strategic development involving individuals, teams and organizations. At all levels it’s about creating and directing energy, inner transformation, and synchronization of individual and collective awareness. A shift in being initiates a shift in action.

In my blog "Coaching Corner" at www.onnivaattori.com I speak mainly about individual transformation and self-leadership. However, my personal experience tells that there is no separate “me” - I happen in relationships with others and with nature. Therefore my main motto regarding transformative self-leadership says “lead yourself towards others and all living beings”.

And once you’ve established contact, open your heart and mind, listen carefully and engage in powerful dialogue. This will transform you, and the whole world. Be the transformation you want to see in the world.

I am a professional self-leadership coach with ICF PCC-certificate, with a lot of experience in virtual coaching. Interested in all kinds of virtual collaboration, coaching assignments and mutual learning.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s