Categories
Elä väljästi Uudistumistarinoita

Ystävysty nykyhetken kanssa

Elä väljästi -ohjelma on sarja tulokulmia taitavampaan tapaan johtaa itseään ja työskennellä tuottavasti, tiukan puurtamisen sijaan. #onnivaattori #eläväljästi

Tulokulma väljästi elämisen taitoon: läsnäolo

Läsnäolosta puhutaan kaikkialla – miten kehittyisit siinä taitavammaksi? Miten estät mieltäsi seikkailemasta menneessä ja tulevassa? Miten olet auki sille mitä tapahtuu nyt, ja mikä on juuri tässä tilanteessa mahdollista?

Kuvittele mentaalinen portti, josta astumalla pääset läsnäolon tilaan – olkoon sen nimi Nytportti. Missä tilanteessa oletkin, astu kerran, kaksi tai kolme kertaa Nytportin läpi: hyväksyntä -> nautinto -> innostus.

“Nothing great has ever been achieved without enthusiasm.” – Ralph Waldo Emerson 

Kun astut portista, olet edelleen samassa paikassa, mutta uudessa mielentilassa.  Tulet tilaksi sille, mikä on. Hyväksyt että nyt on tällainen tilanne. Jos mahdollista, alat nauttia tästä hetkestä. Jos mahdollista, voit edetä jopa flow-tilaan – se voi tarkoittaa ripeää luomisen läpimurtoa tai seesteistä olemisen keidasta mielessäsi.

Motoksi muotoutuu ”ystävysty nykyhetken kanssa”, koska läsnäolon porttien läpikäynti edellyttää vastustuksen loppumista. Miksi nykyhetken kanssa kannattaa ystävystyä? Mitään muuta ei ole, vietät koko elämäsi nykyhetkessä. Suhde nykyhetkeen on elämäsi tärkein suhde, siitä seuraa kaikki muu. Voit ystävystyä itsesi, muiden ihmisten, uusien ajatusten tai muuttuvien olosuhteiden kanssa vasta kun olet avautunut nykyhetkelle.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

  Videolla työkalu harjoiteltavaksi: läsnäolon portit

  • Missä tilanteessa oletkin, astu mielikuvituksessasi kolmen Nytportin läpi: hyväksyntä -> nautinto -> innostus. Tarkkaile, mille tasolle pääsit. Jos et päässyt ollenkaan näihin mielentiloihin, poistu tilanteesta jos mahdollista.
  • Mielen väljyys auttaa etenemään porteilla. Kokeile näitä keinoja, joilla voit  luoda mieleesi väljyyttä/tilaa: Varaa aikaa, esim jooga ja meditaatio. Kuuntele rauhoittavaa musiikkia, erityisesti hiljaisuutta sointujen välissä. Katsele ja kuuntele luontoa. Kävele valppaana, huomaa asioita.
  • Tarkkaile väljyyttä omassa mielessäsi, älä täytä tyhjiä hetkiä jollain pakonomaisella toiminnalla tai ajattelulla.

… jos haluat tulla mukaan digialustalle, jossa keskustellaan Elä väljästi -ohjelman teemoista, seuraa tätä linkkiä ja liity keskustelualustallemme.

-terveisin Pekka

Elä väljästi -ohjelma on sarja tulokulmia taitavampaan tapaan johtaa itseään ja työskennellä tuottavasti yhdessä, tiukan yksin puurtamisen sijaan. Seuraava Elä väljästi -ohjelman postaus: Rupea läsnäolon majakaksi.

Eläväljästi_teemat.001

By Pekka Pirhonen

I do human-centric strategic development involving individuals, teams and organizations. At all levels it’s about creating and directing energy, inner transformation, and synchronization of individual and collective awareness. A shift in being initiates a shift in action.

In my blog "Coaching Corner" at www.onnivaattori.com I speak mainly about individual transformation and self-leadership. However, my personal experience tells that there is no separate “me” - I happen in relationships with others and with nature. Therefore my main motto regarding transformative self-leadership says “lead yourself towards others and all living beings”.

And once you’ve established contact, open your heart and mind, listen carefully and engage in powerful dialogue. This will transform you, and the whole world. Be the transformation you want to see in the world.

I am a professional self-leadership coach with ICF PCC-certificate, with a lot of experience in virtual coaching. Interested in all kinds of virtual collaboration, coaching assignments and mutual learning.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s