Categories
Elä väljästi Uudistumistarinoita

Rakenna perusta toiminnallesi

Elä väljästi -ohjelma on sarja tulokulmia taitavampaan tapaan johtaa itseään ja työskennellä tuottavasti, tiukan puurtamisen sijaan. #onnivaattori #eläväljästi

Tulokulma väljästi elämisen taitoon: manifestoiminen

“Stop measuring days by degree of productivity and start experiencing them by degree of presence.” –  Alan Watts

Jos hyväksyt tämän hetken sellaisena kuin se on, estääkö se sinua saamasta mitään näkyvää aikaan? Onko tyytyväisyys kehityksen este, niinhän sanonta kuuluu? Ovatko  henkinen kehitys ja uralla eteneminen toisensa poissulkevia asioita?

Elämme kompleksisessa maailmassa, nykyaika luo itseään uusiksi kiihtyvällä vauhdilla. Mitä kompleksisempi yhteiskunta, sitä enemmän se tuottaa vauhdin kokemusta ja hengästymisen tunnetta. Keskellä tätä hulinaa ihminen haluaa rauhaa ja etenemistä, samanaikaisesti. Ikäänkuin liikettä sisään (lähde, henkisyys, oleminen) ja liikettä ulos (hankkiminen, saavuttaminen, innovoiminen).

Väljyys luo value’tä​​​​​​​ – kun teet työsi väljästi, olet myös tuottavampi siinä. Henkisen kasvun tarkoitus ei ole kokonaan pysähtyä, lopettaa työnteko ja vetäytyä muodon maailmasta. Henkisyys mahdollistaa inhimillisen liiketoiminnan, joka tuottaa merkityksellisempää tulosta pienemmällä draamalla ja taistelulla.

Motoksi nousee ”rakenna perusta toiminnallesi”. Vasta kun perusta on rakennettu, voit löytää omalle toiminnallesi merkityksellisen suunnan ja määritellä, mitä ja kuinka paljon haluat manifestoida muodon maailmassa. Kun löydät oman perustasi, voit saada sekä henkisen kasvun että menestyksekkään uran. Sellaisina kuin ne haluat määritellä.​​​​​​​​​​​​​​

  Videolla työkalu harjoiteltavaksi: varaa aikaa itsellesi

  • ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Varaa aikaa oman hiljaisuutesi havainnoimiselle.  Olet vahvimmin oma itsesi niinä hetkinä, kun et ajattele ja pelkästään olet hiljaa. Tämä voi tarkoittaa ohjattua meditaatiota tai rauhallista kävelyä metsässä. Katso taivaalle, sininen taivas muistuttaa ajatuksien välisistä tauoista ja mielesi pohjimmaisesta selkeydestä, ja pilvet ovat ilmaantuvia ja ohimeneviä ajatuksiasi.
  • Itsellesi luonteva tapa löytyy kyllä, kunhan teet arkeesi tyhjää tilaa – muutama minuutti kerrallaan riittää.
  • Oma ytimesi paljastuu seuraavien kysymysten kautta: Kuka sinä todella olet? Mitä haluat  elämässäsi saavuttaa, ja miksi se on tärkeää? Millainen toiminta nousee sinun ytimestäsi? Oletko valmis tekemään sen, ja luopumaan kaikesta muusta?

… jos haluat tulla mukaan digialustalle, jossa keskustellaan Elä väljästi -ohjelman teemoista, seuraa tätä linkkiä ja liity keskustelualustallemme.

-terveisin Pekka

Elä väljästi -ohjelma on sarja tulokulmia taitavampaan tapaan johtaa itseään ja työskennellä tuottavasti yhdessä, tiukan yksin puurtamisen sijaan. Seuraava Elä väljästi -ohjelman postaus: Ystävysty nykyhetken kanssa.

Eläväljästi_teemat.001

By Pekka Pirhonen

I do human-centric strategic development involving individuals, teams and organizations. At all levels it’s about creating and directing energy, inner transformation, and synchronization of individual and collective awareness. A shift in being initiates a shift in action.

In my blog "Coaching Corner" at www.onnivaattori.com I speak mainly about individual transformation and self-leadership. However, my personal experience tells that there is no separate “me” - I happen in relationships with others and with nature. Therefore my main motto regarding transformative self-leadership says “lead yourself towards others and all living beings”.

And once you’ve established contact, open your heart and mind, listen carefully and engage in powerful dialogue. This will transform you, and the whole world. Be the transformation you want to see in the world.

I am a professional self-leadership coach with ICF PCC-certificate, with a lot of experience in virtual coaching. Interested in all kinds of virtual collaboration, coaching assignments and mutual learning.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s