Categories
Elä väljästi Uudistumistarinoita

Muista kuka olet

Tulokulma väljästi elämisen taitoon: Syväminä

“Rather than being your  thoughts and emotions, be the awareness behind them.” – Eckhart Tolle

Kuka sinä olet, todella? Oletko muutakin kuin kehosi, ajatuksesi, tunteesi, tekosi – se mitä elämäsi pintatasolla tapahtuu? Jos olet muutakin, mistä tiedät sen? Miten avaat portin syvemmälle, ja miten luot yhteyden ”syväminän” ja ”pintaminän” välille?

Jos keskityt pintatason elämään, muut havaitsemasi olennot vaikuttavat erillisiltä – joko uhkaavilta tai houkuttelevilta. Saatat myös kokea erillisyyttä nykyhetkeen: tulee tunne siitä, että olet aina yhden askeleen jäljessä ja tekosi ovat riittämättömiä suhteessa ilmiöiden asettamiin haasteisiin. Tätä kokemusta kutsutaan usein kiireeksi.

Voit luoda omaan elämääsi väljyyttä pysähtymällä, kääntämällä huomiosi omaan mieleesi. Missä ajatuksesi ja tunteesi tapahtuvat? Kuuntele sisäistä hiljaisuuttasi, taukoja ajatustesi välillä. Huomaatko, että ajatusten välillä on pieniä tyhjiä aukkoja?

Olisiko tietoisuutesi tyhjä tila, jossa ajattelusi, tunteesi ja tekosi tapahtuvat? Olisiko pintatason persoonallisen tietoisuuden taustalla olla ei-persoonallinen elementti, jolle voisi antaa nimeksi vaikkapa ”syväminä”?

Motoksi nousee ”Muista kuka olet” – et olekaan ajatuksesi, vaan tyhjä tila niiden välissä. Se tyhjä tila ei ole tylsä eikä yksinäinen, se on äärettömien mahdollisuuksien koti. Ajatustesi ja toimintasi laatu riippuu ajatustesi välisistä tauoista.​​​​​​​​​​​​​​

Videolla työkalu harjoiteltavaksi: Kahvitauko syväminän kanssa

  • ​​​​​​​Ole jatkuvasti hereillä omien ajatustesi suhteen, tunne miten pintatason ilmiöt vetävät sinua puoleensa, herättävät ajatuksia ja tunteita.
  • Oheisella videolla yksi tapa harjoitella – aina kun juot jotain, tulet muistutetuksi syväminän olemassaolosta. Päätä tietoisesti, miten toimit ja ajattelet tässä ja nyt.

… jos haluat tulla mukaan digialustalle, jossa keskustellaan Elä väljästi -ohjelman teemoista, seuraa tätä linkkiä ja liity keskustelualustallemme.

-terveisin Pekka

Elä väljästi -ohjelma on sarja tulokulmia taitavampaan tapaan johtaa itseään ja työskennellä tuottavasti yhdessä, tiukan yksin puurtamisen sijaan. Seuraava Elä väljästi -ohjelman postaus: havahdu olennaiseen – 3.11.

Eläväljästi_teemat.001

By Pekka Pirhonen

I do human-centric strategic development involving individuals, teams and organizations. At all levels it’s about creating and directing energy, inner transformation, and synchronization of individual and collective awareness. A shift in being initiates a shift in action.

In my blog "Coaching Corner" at www.onnivaattori.com I speak mainly about individual transformation and self-leadership. However, my personal experience tells that there is no separate “me” - I happen in relationships with others and with nature. Therefore my main motto regarding transformative self-leadership says “lead yourself towards others and all living beings”.

And once you’ve established contact, open your heart and mind, listen carefully and engage in powerful dialogue. This will transform you, and the whole world. Be the transformation you want to see in the world.

I am a professional self-leadership coach with ICF PCC-certificate, with a lot of experience in virtual coaching. Interested in all kinds of virtual collaboration, coaching assignments and mutual learning.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s