Categories
Elä väljästi Uudistumistarinoita

Löydä olemisen meininki

Tulokulma väljästi elämisen taitoon: Oleminen ratkaisee

“We tend to think of meditation in only one way. But Life itself is a meditation.” – Raul Julia​​​​​​​

Ohjaavatko sisäiset tarinasi sinua yhä kovempaan vauhtiin? Tekemisen meininki voi johtaa ahdistavaan ja pakonomaiseen suorittamiseen. Voitko löytää itsestäsi olemisen laadun, joka tuo esiin parhaan potentiaalisi? Voitko yhdistää olemisen ja tekemisen tavoitteidesi kannalta viisaalla tavalla? Entä voiko olemisesi laatu auttaa muita?

Elämä haastaa koko ajan; hankala palaveri, myöhästyminen junasta, tunne että minua ei kuunnella, huoli pärjäämisestä  työssä, perheen kanssa jokin kriisi. Haasteita on helppo löytää, ihmiset ovat haastavia.

Asiat vaikuttavat ulkoisilta, mutta kaikki on oikeastaan sisäistä – ulkoisetkin asiat koetaan sisällä. Sinä voit päättää, miten koet maailman. Jos haluat kokea rauhaa, sinun on löydettävä rauha sisältäsi. Olemisen laatu määrittää sisäisen kokemisesi.

Tavoite on yhdistää oleminen ja tekeminen – kutsun sitä ”olemisen meiningiksi”, koska oleminen on aktiivinen ja aikaansaava mielentila. Tekeminen löytää merkityksensä ja osuvuutensa  olemisen kautta. Ilman olemisen syvyyttä tekeminen karkaa merkityksettömäksi ja väsyttäväksi hosumiseksi.

Motoksi nousee ”löydä olemisen meininki”, eli tapasi yhdistää oleminen ja tekeminen arjen tilanteissa. Kuvassa poika ohjaa autoa sen yläpuolelta, meditoi ja etenee samanaikaisesti. Aja omaa tietäsi pitkin oman mielesi voimalla – ole se tie, jonka haluat kulkea.

Videolla työkalu harjoiteltavaksi: Olemispäiväkirja

  • ​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Etsi arjesta haasteita; tilanteita, jotka tekevät läsnäolon ja tietoisen toiminnan vaikeaksi. Kiinnitä huomiota siihen, miten olemisesi käynnisti tekoja, ja teot vaikuttivat olemiseesi.
  • Hallitsitko tilannetta, olitko siinä mielentilassa kuin halusit ja toimitko niinkuin oli mielestäsi tarkoituksenmukaista? Jos haluaisit jälkikäteen tarkasteltuna korjata jotain, miten muuttaisit olemistasi tai tekemistäsi – tai molempia? Pidä päiväkirjaa olemisen ja tekemisen leikistä.
… jos haluat tulla mukaan digialustalle, jossa keskustellaan Elä väljästi -ohjelman teemoista, seuraa tätä linkkiä ja liity keskustelualustallemme.

-terveisin Pekka

Elä väljästi -ohjelma on sarja tulokulmia taitavampaan tapaan johtaa itseään ja työskennellä tuottavasti yhdessä, tiukan yksin puurtamisen sijaan. Seuraava Elä väljästi -ohjelman postaus: Muista kuka olet – 20.10.

Eläväljästi_teemat.001

By Pekka Pirhonen

I do human-centric strategic development involving individuals, teams and organizations. At all levels it’s about creating and directing energy, inner transformation, and synchronization of individual and collective awareness. A shift in being initiates a shift in action.

In my blog "Coaching Corner" at www.onnivaattori.com I speak mainly about individual transformation and self-leadership. However, my personal experience tells that there is no separate “me” - I happen in relationships with others and with nature. Therefore my main motto regarding transformative self-leadership says “lead yourself towards others and all living beings”.

And once you’ve established contact, open your heart and mind, listen carefully and engage in powerful dialogue. This will transform you, and the whole world. Be the transformation you want to see in the world.

I am a professional self-leadership coach with ICF PCC-certificate, with a lot of experience in virtual coaching. Interested in all kinds of virtual collaboration, coaching assignments and mutual learning.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s