Categories
Elä väljästi Uudistumistarinoita

Nouse ajattelun yläpuolelle

“True intelligence is to rise above thinking as the source of all intelligence.” – Eckhart Tolle

Tulokulma väljästi elämisen taitoon: ajattelun hallinta

​​​​​​​​​​​​​​Uskotko olevasi yhtä kuin ajatuksesi? Tapahtuuko ajattelu sinulle, vai kykenetkö hallitsemaan ajatteluprosessejasi? Voitko olla hetken ajatustesi herrana; pysäyttää ajatuksesi? Tai saada aikaan pienen irtioton niihin, antaa niiden liikkua mielessäsi ja vain tarkkailla niitä?

Ei ole hyväksi hukkua ajatuksiinsa, hukata kosketusta siihen mitä tapahtuu juuri nyt, tulla kyvyttömäksi kuuntelemaan muita ihmisiä avoimella mielellä. Hallinnasta villiintynyt ajattelu on kuin häntäänsä jahtaava kissa – kova vauhti, paljon työtä, samat pakonomaiset ajatukset, kierros kierroksen jälkeen.  Ajattelu on hyvä renki, mutta huono isäntä.

Ajattelu sinänsä ei ole huono asia, mutta identifioituminen ajatuksiinsa voi muodostua ongelmaksi.

Ajattelun yläpuolelle nouseminen on irtiotto egosta ja nostaa ajattelun arvokkaan työkalun asemaan. Et ole ajatuksesi, vaan tietoinen tyhjä tila, jossa ajattelusi ja tunteesi tapahtuvat. Olet ajaton tietoisuus, vapaa ajattelemaan mutta olemaan myös ajattelematta. Opit myös hallitsemaan tunteitasi paremmin.

Motoksi muotoutuu ”nouse ajattelun yläpuolelle”, eli ota oman mielenmaisemasi ilmaherruus. Raivaa tilaa hetkittäisille ajattelupaastoille ja nauti keventävästä tunteesta. Ja kun päätät suunnata huomiosi johonkin, on ajattelussasi syvyyttä, viisautta, voimaa ja herkkyyttä.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Videolla työkalu harjoiteltavaksi – liikennevaloissa:

  • ​​​​​​​​​​​​​Autoa ajaessa aina kun näet punaisen valon, pysäytä paitsi auto, myös mielesi – kun valo muuttuu vihreäksi, käynnistä ajattelusi uudelleen. Voi olla, ettet saa ajatuksiasi kokonaan lakkaamaan, mutta huomaa ne pienet tauot, joita ajatustesi välissä piileksii.
  • Kun toinen ihminen palaverissa puhuu, pysäytä ajattelusi ja kuuntele häntä täysin valppaana, ilman vastauksesi suunnittelua. Vasta kun toinen lopettaa puheensa, käynnistä ajattelusi ja vastaa tuoreesti.

-terveisin Pekka

By Pekka Pirhonen

I do human-centric strategic development involving individuals, teams and organizations. At all levels it’s about creating and directing energy, inner transformation, and synchronization of individual and collective awareness. A shift in being initiates a shift in action.

In my blog "Coaching Corner" at www.onnivaattori.com I speak mainly about individual transformation and self-leadership. However, my personal experience tells that there is no separate “me” - I happen in relationships with others and with nature. Therefore my main motto regarding transformative self-leadership says “lead yourself towards others and all living beings”.

And once you’ve established contact, open your heart and mind, listen carefully and engage in powerful dialogue. This will transform you, and the whole world. Be the transformation you want to see in the world.

I am a professional self-leadership coach with ICF PCC-certificate, with a lot of experience in virtual coaching. Interested in all kinds of virtual collaboration, coaching assignments and mutual learning.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s