Categories
Elä väljästi Uudistumistarinoita

Elä väljästi

Sapattilomalla syntyi itsen johtamisen tarinoiden ja työkalujen sarja teemalla “Elä väljästi”. Alan julkaista näitä säännöllisin välein. Jos elämäsi – tai työsi – tuntuu tiukalta, voisi olla hyvä ajatus seurailla näitä juttuja.

Tässä sarjassa tutustut eri tulokulmiin koskien samaa asiaa: väljästi elämisen taitoa. Työelämässä tämä tarkoittaa oman työnsä tekemistä joustavasti, nautittavasti, tuottavasti ja jatkuvasti uudistuen.

“If we want to act wisely in the world, the first step is to learn to quiet the mind.” – Jack Kornfield 

Elämä on haasteellista, täynnä yllättäviä tilanteita, nopeita muutoksia ja kiireessä tehtäviä päätöksiä. Älä odota maailman ulkopuolellasi rauhoittuvan, rauhoitu sen sijaan itse. Voit löytää oman rauhasi nyt, ei tarvitse odotella muiden tekevän ensin jotain.

Ego on takertuvaa identifioitumista ajatuksiin ja tunteisiin, siis tarinoihin tai uskomusrakennelmiin. Egolla on sekä henkilökohtainen että kollektiivinen puoli, esimerkiksi sinulla on oma tarinasi itsestäsi ja samalla olet osa useankin kollektiivin tarinaa, esim. suomalaisuus, työyhteisösi kulttuuri, polittinen suuntautuminen, uskonto jne.

Oli kyse henkilökohtaisesta tai kollektiivisesta egosta, se haluaa korostaa erottautumista ja paremmuutta suhteessa muihin – ”minä olen parempi/tärkeämpi/kiinnostavampi kuin sinä” tai ”me olemme oikeassa ja te olette väärässä”.

Mitä tästä seuraa? Katso illan uutiset, tee some-kierros, vilkaise omaa almanakkaasi.

Haluatko elämääsi draamaa vai rauhaa? Ego saa voimansa  draamasta, egojen kamppailusta ja voiton tunteesta. Älä heitä lisää bensaa draaman liekkeihin. Näe draaman yli kaikkia ihmisiä – ja eläviä olentoja – yhdistävä tietoisuus, ja toimi arjessa tästä tietoisuudesta käsin.​​​​​​​

Löydä oma sisäinen tilasi, rakenna sinne oma väljyytesi. Tämä tilava ydin, oma henkinen olohuoneesi, ei ole pakopaikka vaan voimasi lähde, keino kytkeytyä voimakkaasti ja tehokkaasti ympäröivään maailmaan. Et ole vetäytymässä pois, vaan rauhasi avulla avautumassa uudella tavalla toiminnan maailmalle.

  • Väljyys on irtiottoa egosta ja pakonomaisesta ajattelusta.
  • Irtioton luoma tila mahdollistaa itsen tiedostamisen: olen tila, jossa ajatteluni tapahtuu.
  • Väljyys avaa vapauden portit – olemiseen ja toimintaan.

Sapattilomalla syntyi itsen johtamisen tarinoiden ja työkalujen sarja teemalla “Elä väljästi”. Alan julkaista näitä säännöllisin välein. Jos elämäsi – tai työsi – tuntuu tiukalta, voisi olla hyvä ajatus seurailla näitä juttuja.

Tässä sarjassa tutustut eri tulokulmiin koskien samaa asiaa: väljästi elämisen taitoa. Työelämässä tämä tarkoittaa oman työnsä tekemistä joustavasti, nautittavasti, tuottavasti ja jatkuvasti uudistuen.

Et saa valmiita vastauksia, vaan muutaman ajatuksen maisteltavaksi sekä harjoituksen kokeiltavaksi. Nämä tulokulmat ja harjoitukset ovat syntyneet omasta elämästäni ja kokeiluistani, useista kirjoista ja valmennusohjelmista myös. Olen saanut vaikutteita monilta  viisailta ajattelijoilta, joita en muista enkä osaa tyhjentävästi listata. Kahden henkilön vaikutuksen tunnistan kuitenkin selkeästi tässä aineistossa ja haluan erikseen nimetä: Eckhart Tolle ja Youngey Minguer Rinpoche.

Myös Otto Scharmerin U-teoria on tässä ohjelmassa käytössä. Se tarjoaa hyvän lähestymistavan jäsentää uudistumista, oppimista, muutosta.

Eläväljästi_teemat.001

Kuvassa näet Elä väljästi -teemat ja niiden julkaisupäivät. Jokainen teema on erillisenä toimiva idea ja työkalu, ja samalla liittyy viimeisen session itsen johtamisen harjoitukseen.

Jos haluat liittyä Onnivaattorin digialustalle, kirjaa alle tietosi – saat henkilökohtaisen linkin. Digialustalla on Onnivaattorin aiempia webinaariaineistoja, ilmaisten popup-coachingaikojen ajanvaraus ja nyt alkavan Elä väljästi -ohjelman sisällöt etukäteen saatavilla. Ja mahdollisuus chattailla aiheesta digialustalle ilmoittautuneiden kanssa. Alustalta pääsee myös helposti pois, et joudu agressiivisen myynnin kohteeksi.

Tervetuloa seurailemaan ja keskustelemaan!

-Terveisin Pekka

By Pekka Pirhonen

I do human-centric strategic development involving individuals, teams and organizations. At all levels it’s about creating and directing energy, inner transformation, and synchronization of individual and collective awareness. A shift in being initiates a shift in action.

In my blog "Coaching Corner" at www.onnivaattori.com I speak mainly about individual transformation and self-leadership. However, my personal experience tells that there is no separate “me” - I happen in relationships with others and with nature. Therefore my main motto regarding transformative self-leadership says “lead yourself towards others and all living beings”.

And once you’ve established contact, open your heart and mind, listen carefully and engage in powerful dialogue. This will transform you, and the whole world. Be the transformation you want to see in the world.

I am a professional self-leadership coach with ICF PCC-certificate, with a lot of experience in virtual coaching. Interested in all kinds of virtual collaboration, coaching assignments and mutual learning.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s