Mitä sinä haluat?

Organisaation tai yhteisön kulttuuri muuttuu rajoilla. Tuottavuus on rajojen yli keskustelua – yksilöiden ja organisaatioiden välillä. Kyse on avautumisesta ja kytkeytymistä uusilla tavoilla; kaikki pois siiloistaan. Puhuvat päät on muutettava kuunteleviksi sydämiksi.

Myös yksilön uudistuminen tapahtuu rajoilla – suhteessa muihin ihmisiin, uusiin ajatuksiin, erilaisiin tilanteisiin. Uudistuminen on palkitsevaa, muttei aina helppoa. Radikaalit läpimurrot uudistumispolulla vaativat äärirajoille menemistä.

Onnivaattoriohjelma on yksi tapa etsiä uusia rajoja, ja kytkeytyä rohkeasti uuteen. Millaisia tavoitteita Onnivaattoriohjelmassa kannattaisi asettaa? Pieniä askeleita vai radikaaleja kvanttihyppyjä? Valinta on sinun. Hyviä peruskysymyksiä:

Miten elää taitavammin?  Miten valita itselle oikea työ tai ala? Miten tehdä taitavammin nykyinen työnsä?  Tai kaikkia näitä.

Löydät oman tavoitteesi aloittamalla näistä kysymyksistä, ja etenemällä siitä kohti ajankohtaisia elämäsi/työsi tilanteita.

Muutama konkreettinen sitaatti erilaisissa työpajoissa kirjatuista tavoitteista. Ihan satunnaisessa järjestyksessä.

Haluan kuunnella asiakkaitani paremmin. Haluan kehittyä johtajana. Haluan saada kiireen kuriin. Haluan tehdä työni rauhassa. Haluan löytää paremman motivaation. Haluan tehdä työtäni kokonaisuutena. Haluan löytää ensimmäisen työpaikkani. Haluan rytmittää työni viisaammin. Haluan pysyä suunnitelmassani. Haluan nukkua paremmin. Haluan exit-planin; olen 55 v ja haluan tehdä vielä jotain jännää. Haluan perhe-elämäni takaisin. Haluan itsen johtamisen menetelmän ja työkalut. Haluan päästä parempaan kuntoon. Haluan taas nauraa. Haluan kirkastaa itselleni, mitä haluan työssäni saavuttaa. Haluan tehokkaampia palavereja. Haluan uudenlaisen johtoryhmän (en vaihda ihmisiä). Haluan lisää liksaa. Haluan oppia elämään vaatimattomammin (liksa pieneni). Haluan löytää työlleni merkityksen. Haluan selviytyä tästä syksystä. Haluan oppia myymään tehokkaammin. Haluan että minua kunnioitetaan. Haluan aikaa opiskelulle. Haluan mielenrauhan. Haluan parempaa tulosta. Haluan löytää uudenlaisia ihmisiä, avautua uusille ajatuksille.

En tiedä mitä haluan; saisinko apua sen selvittämisessä?

Mitä sinä haluat? Miltä sinusta tuntuu, kun saavutat tavoitteesi? Miten oma halusi kytkeytyy organisaatiosi tilanteeseen? Haluatko liittyä heterogeeniseen Onnivaattoriryhmään vai aloittaa oman prosessin tiimisi kanssa?

Ja lopuksi käytännön kokemus: tavoitteen ei tarvitse olla täysin kirkas aloittaessa. usein se vaihtuu matkalla, ja kirkastuu keskustelu kerrallaan. Ja alkaa muotoutuessaan myös ratketa, toteutua pienien kokeilujen kautta, näkyä omassa arjessa.

Terveisin Pekka

PS. Jos olet kiinnostunut, seuraile Onnivaattori-blogia:  – voit myös ilmoittautua Onnivaattorin Digialustalle, josta löydät

  • Videomateriaaleja – kaikki blogilla julkaistut + lisää
  • Coaching-prosessin kuvaukset
  • Itsen johtamisen työkaluja
  • Onnivaattori-ohjelmassa olleiden asiakastarinoita
  • Itsen johtamisesta kiinnostuneen keskusteluyhteisön

Digialustalle tuleminen ei maksa mitään eikä velvoita sinua mihinkään. Sieltä pääsee myös helposti pois. Kirjaa tähän nimesi ja meiliosoitteesi, niin saat henkilökohtaisen kutsulinkin:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s