Categories
Uudistumistarinoita

Aukioloaika

Elämme murroksen aikaa. Monenlaiset rajat ja säännöt ovat romahtamassa. Mitä tämä voisi tarkoittaa minun elämässäni? Mitä on viisasta tehdä, jos ympäristö vaikuttaa turvattomalta ja arvaamattomalta?

Tuttu pelkoreaktio on tiukentaa henkilökohtaista rajanvalvontaa, paksuntaa henkistä panssaria, keskittyä tuttuihin totuuksiin ja tavata tuttuja ihmisiä. Olen kokeillut jo tuota menettelytapaa, usein. Onko minulla vaihtoehtoja?

Voisinko kokeilla uteliaisuusreaktiota: avautumista ja tutkimista, itselleni sopivalla riskitasolla ja tavalla? Kaupat miettivät aukioloaikojaan. Pitäisikö minunkin?

Millaiselle avautumispolulle haluan astua? Mikä on ensimmäinen avautumisaskeleeni? Mille vieraalle ajatukselle, kokemukselle tai ihmiselle uskallan antautua, ihan kokeilumielessä? Vai olenko utelias avautumaan itselleni, sisäiselle maailmalleni?

Miten perhe avaa itsensä? Mitä silloin tapahtuu? Kuka sen aloittaa? Mitä jos illalla avaisin TV:n sijaan mieleni, olisin läsnä tekemättä mitään… ja katsoisin avautuuko siitä jotain uutta? Kiinnostaako minua maailman uutiset TV:stä vai se mitä perheeni on tänään kokenut?

Entä työpaikalla? Mille organisaation tai tiimin olisi hyvä avautua? Missä on mahdollisuuksia oppimiselle, uusille suhteille, uudelle liiketoiminnalle? Mitä se todella tarkoittaa, kun avataan ovet kaupanteolle? Kuka avaa keskustelun, kuka kutsuu avautumispolulle? Voisinko se olla minä?

– terveisin Pekka

PS. Popup-Onnivaattorin aukioloajat näet täältä.

By Pekka Pirhonen

I do human-centric strategic development involving individuals, teams and organizations. At all levels it’s about creating and directing energy, inner transformation, and synchronization of individual and collective awareness. A shift in being initiates a shift in action.

In my blog "Coaching Corner" at www.onnivaattori.com I speak mainly about individual transformation and self-leadership. However, my personal experience tells that there is no separate “me” - I happen in relationships with others and with nature. Therefore my main motto regarding transformative self-leadership says “lead yourself towards others and all living beings”.

And once you’ve established contact, open your heart and mind, listen carefully and engage in powerful dialogue. This will transform you, and the whole world. Be the transformation you want to see in the world.

I am a professional self-leadership coach with ICF PCC-certificate, with a lot of experience in virtual coaching. Interested in all kinds of virtual collaboration, coaching assignments and mutual learning.

One reply on “Aukioloaika”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s