Categories
Uudistumistarinoita

Maailmanrauha. Nyt.

“Juu, olisi kiva tavata… palataan asiaan, sitten kun se rauhoittuu”.

Näin kuulee usein sanottavan. Nythän on niin kiire. Mutta kunhan “se” rauhoittuu. Mikä se? Odotammeko, että maailma ympärillämme rauhoittuu? Onko ajatuksena, että minä rauhoitun, kunhan ulkoiset häiriöt loppuvat?

Eivät ne lopu. Lopeta odottaminen.

Olisiko rehellisempää sanoa: “Palataan asiaan, sitten kun minä olen rauhoittunut”. Sinun rauhasi, ja rauhattomuutesi, on sisälläsi ja sinun vallassasi. Jos haluat rauhaa, rauhoitu nyt. Ei joskus myöhemmin.

Rauha on paikka, tai oikeammin mielentila, jossa oleminen on olennaisempaa kuin tekeminen. Rauha houkuttaa luokseen rauhaa – harmoniaa, armoa, rakkautta, selkeyttä, myötätuntoa ja voimaa. Vai onko rauha matka, omakohtaisen uudistumisen polku, jota kuljemme koko elämämme ajan? Läsnäolo on rauhaa. Läsnäolosi rauhoittaa muita ympärilläsi. Läsnäoleva mieli on rauhanenkeli.

Ole se rauha, jonka haluat maailmassa nähdä.

Mikään ei niin yksinkertaista kuin olla oma itsesi. Mikään ei ole niin voimakasta ja vaikuttavaa kuin olla oma itsesi. Tarvitset vain rauhan sisääsi. Eikä sitä tarvitse hakea kaukaa, ulkopuoleltasi. Sinun rauhasi on jo sinussa. Hyväksy se, ole sitä.

Maailma on se miten sen koet. Sinä olet oman maailmasi luoja. Mikä etuoikeus, mikä vastuu! Rauha sinun maailmaasi. Anna sen tarttua jokaiseen alttiiseen mieleen, jonka polullasi kohtaat.

Maailmanrauha. Työrauha. Nyt.

– Pexi

By Pekka Pirhonen

I do human-centric strategic development involving individuals, teams and organizations. At all levels it’s about creating and directing energy, inner transformation, and synchronization of individual and collective awareness. A shift in being initiates a shift in action.

In my blog "Coaching Corner" at www.onnivaattori.com I speak mainly about individual transformation and self-leadership. However, my personal experience tells that there is no separate “me” - I happen in relationships with others and with nature. Therefore my main motto regarding transformative self-leadership says “lead yourself towards others and all living beings”.

And once you’ve established contact, open your heart and mind, listen carefully and engage in powerful dialogue. This will transform you, and the whole world. Be the transformation you want to see in the world.

I am a professional self-leadership coach with ICF PCC-certificate, with a lot of experience in virtual coaching. Interested in all kinds of virtual collaboration, coaching assignments and mutual learning.

One reply on “Maailmanrauha. Nyt.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s