Categories
Uudistumistarinoita

Tässä ja nyt

Onnellisuus on tässä ja nyt. Se on mielentila, sisällöltään mitä tahansa. Joskus onni on sitä, että on aivan hiljaista ja mitään huolta ei ole ajatuksissa. Joskus se on tiukka tilanne töissä, josta yhdessä pääsemme läpi ja koemme että sillä mitä teemme on merkitystä. Joskus se on äkillinen hengenvaara, jossa adrenaliini kirkastaa nykyhetken ja kaikki muu katoaa. Tai lapsen syntymä, kun katsoo uuden ihmisen silmiin ja näkee siellä koko universumin syvyyden.

Tärkein onnen ominaisuus on kuitenkin tässä: onni on päätös. Itsen johtaminen ydin on oman mielen hallinnassa, huomion keskittämisessä tietoisesti valitsemiinsa asioihin – niin sisäisesti kuin ulkoisessa maailmassa. Onnen päätösluonne johtaa välittömästi sanaan vastuu – koska vain minä voin valita, mitä havaitsen, tunnen, ajattelen ja tiedostan tässä ja nyt, vain minä olen vastuussa mielentilastani. Jos minua v-tuttaa, se on omaa syytäni. Jos olen onnen kukkuloilla, se on minun ansiotani. Toki molemmat mielentilat tapahtuvat suhteessa muihin ihmisiin, mutta minä olen täydessä vastuussa.

Kumman sinä valitset, nyt?

… Video loppuikin jännittävään tilanteeseen. Mitä tapahtui eksyneelle ja perheensä hukanneelle miehelle kuumassa kauppakeskuksessa? Olkaa huoletta, sisäisen onnen lisäksi mies löysi ilmastoidun kirjakaupan ja perhe löysi hänet virnuilemasta zen-kirjahyllyn edestä. Silkkaa onnea!

– Pexi

By Pekka Pirhonen

I do human-centric strategic development involving individuals, teams and organizations. At all levels it’s about creating and directing energy, inner transformation, and synchronization of individual and collective awareness. A shift in being initiates a shift in action.

In my blog "Coaching Corner" at www.onnivaattori.com I speak mainly about individual transformation and self-leadership. However, my personal experience tells that there is no separate “me” - I happen in relationships with others and with nature. Therefore my main motto regarding transformative self-leadership says “lead yourself towards others and all living beings”.

And once you’ve established contact, open your heart and mind, listen carefully and engage in powerful dialogue. This will transform you, and the whole world. Be the transformation you want to see in the world.

I am a professional self-leadership coach with ICF PCC-certificate, with a lot of experience in virtual coaching. Interested in all kinds of virtual collaboration, coaching assignments and mutual learning.

One reply on “Tässä ja nyt”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s