Categories
Arkisto

Kokeilemisen riemu

Viimeksi tarkastelimme Taitavaa havainnointia, ja Tulevaisuuskuiskaajan hiippailua järven jäällä olemme myös seurailleet.

Muistellaanpa hieman U-käyrän vaiheita. Nyt on siis luovuttu vanhasta, sitten kirkastettu tulevaisuutta ja huudeltu kutsuhuutoja kuin ugrilaiset lehmipaimenet konsanaan – ”ptruii Mansikki, tuuha kottiin sieltä”. Oliko se siinä?

Uudistumisen tuli
Uudistumisen tuli syttyy pienillä kokeilulastuilla              – Valokuva Aino Huotari

Eipä ollut, nyt työt vasta alkavat; toki tulevaisuus on kutsuttu, mieli on altis… se on hyvä alku. Mutta ympäristö on vielä ennallaan. Nyt on ruvettava rohkeasti kokeilemaan, ensin pienesti ja opetellen, sitten täyteen tuotantoon vieden. Etsi kristallisointia ja osuvuutta tulevaisuuden kutsuhuutoosi, ja tunnista sopivia kokeilun paikkoja.

Jos esimerkiksi haluat olla avoimempi ja rohkeampi, missä olisi sen kokeilulle sopiva paikka? Jos olet jossain johtoryhmässä mukana, mikä pieni teko siellä olisi avoimempaa ja rohkeampaa kuin olet tähän asti esittänyt? Entä kotona, yksityiselämässä? Kun näet tilaisuutesi, kokeile ja tee havaintoja.

Pääkysymys: Mitä uutta kokeilen heti?

Tarkentavia pohdintakysymyksiä voisivat olla:

  • Millaisia ovat ne konreettiset teot, joiden kautta unelmani tulee todeksi?
  • Mitä voin kokeilla heti; millaisessa ympäristössä ja kenen kanssa?
  • Miten vältän estävät äänet – arvostelu, kyynisyys, pelko – ja keskityn kuulemaan tulevaisuuden kutsun?
  • Miten avaan sydämeni ja löydän uskalluksen antautua kokeilujen leikkiin?
  • Miten arvioin kokeilujeni tuloksia; miltä minusta tuntuu kun kokeilu onnistuu?

Kokeileminen on hauskaa leikkiä, älä ota sitä vakavasti.  Kokeilu onnistuu aina, myös epäonnistumisesta oppii ja se on askel seuraavaan kokeiluun. Jos ei mennyt kerralla nappiin, kirkasta lähestymistapaasi ja kokeile uudella tavalla, samassa tilanteessa tai jossain muualla. Laajenna koko ajan kokeilujesi kenttää, etene päättäväisesti. Älä koskaan luovuta. Jatka tulevaisuuden kutsumista, mielesi voimalla edelleen, mutta nyt tekojesi vahvistamana.

– terveisin Pexi

Happyvator: We have chrystallized our dreams, observed what’s going on, let go off what’s irrelevant, walked through the eye of the needle, invited the future we want. In order to move on, we need to find real-life situations where to pilot and test our thoughts, and see what happens. Self-renewal happens through small experiments, with a curious and playful attitude.

By Pekka Pirhonen

I do human-centric strategic development involving individuals, teams and organizations. At all levels it’s about creating and directing energy, inner transformation, and synchronization of individual and collective awareness. A shift in being initiates a shift in action.

In my blog "Coaching Corner" at www.onnivaattori.com I speak mainly about individual transformation and self-leadership. However, my personal experience tells that there is no separate “me” - I happen in relationships with others and with nature. Therefore my main motto regarding transformative self-leadership says “lead yourself towards others and all living beings”.

And once you’ve established contact, open your heart and mind, listen carefully and engage in powerful dialogue. This will transform you, and the whole world. Be the transformation you want to see in the world.

I am a professional self-leadership coach with ICF PCC-certificate, with a lot of experience in virtual coaching. Interested in all kinds of virtual collaboration, coaching assignments and mutual learning.

One reply on “Kokeilemisen riemu”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s