Mielensälepuuttaja

Kaikki puhuvat meditaatiosta. Siitä on tullut muotia. Onko meditaatio tarpeellista, siis erillisenä ja muodollisena harjoituksena? Onko siinä vaara ajautua suorittamaan meditointia, kilpailemaan ja näyttämään kuka on kovin meditoija? Olisiko mahdollista meditoida vauhdissa, siis missä tahansa arjen tilanteessa? Olla huolettomasti ja keskittyneesti läsnä, koko ajan? Kutsun kestoläsnäoloa 24/7 meditaatioksi.

Kansanperinteessä varoitetaan kusen nousemisesta päähän, suurempana vaarana pidän hengityksen nousua. Koetan säännöllisesti paikallistaa hengitykseni painopisteen. Jos epäilen, että hengitykseni alkaa nousta kohti päätäni, olen hukkaamassa kehotuntumani ja kiireinen hosumisajattelu on valtaamassa mieleni.

Pysähdyn jos suinkin mahdollista – siis lopetan sen mitä sillä hetkellä teen. Jos luen meilejä, lopetan sen hetkeksi. Jos olen palaverissa, olen hetken hiljaa ja liikkumatta. Jos ajan autoa, hiljennän vauhtia ja keskityn pelkästään ajamiseen. Jos tämä ei riitä, etsin pysähdyspaikan ja lopetan matkanteon hetkeksi.

Keskitän huomion hengitykseeni, pyydän sitä laskeutumaan alemmas, kohti sydäntäni ja sitten palleaani. Kun minusta tuntuu jälleen eheältä ja tunnen hengitykseni alkavan alhaalta käsin, voin taas jatkaa sitä mitä olinkaan tekemässä.

Se on mielen lepuutusta, keskellä arjen vauhtia. Seuraavassa videossa on esimerkki: älä lähde ihan vielä kotiin -toimistomeditaatio. Eikö perheesi ansaitsekin parasta? Paras lahjasi on kirkas mieli ja täysi läsnäolo. On hyvä tuunata mielensä kotiväen ansaitsemaan tilaan, se vie vain pari minuuttia.

– Pexi

Happyvator: After a busy day at the office, are you ready to go home to your family? Perhaps not? Should you stop for a while, let your hectic mind rest in peace, let your thoughts settle down? Wouldn’t your family deserve your full presence?

One thought on “Mielensälepuuttaja

  1. Pingback: Joulukalenteri 2016 – Onnivaattori

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s