Categories
Arkisto

Bisnesonnivaattori – oleminen ja liiketoiminta

Heräsin tänä aamuna yksi sana mielessäni: Bisnesonnivaattori. Maistelin sitä, hieman ihmeissäni. Olen nähnyt unta, mutten muista mitä. Pesin hampaat, ehkä kuvittelin sanan poistuvan suustani. Ei poistunut.

Olenko ollut Onnivaattoripuheissani kaukana realiteeteista? Onko Onnivaattori jossain muualla kuin talouden ja työelämän todellisuus? Onko liian höttöistä, naminamia?

Mieleen nousee muutama havainto, liittyen Onnivaattori-olemisen ja bisnes-tekemisen maailmoihin ja niiden yhteyksiin:

  • Fastcompanyn artikkeli ”Buddha had it right, relax mind and productivity will follow” – olemistaidon vaikutus aivojen toimintaan; keskittyminen, oppiminen, kuunteleminen, yhteistyö, joustavuus. Asiakas haluaa tehdä yhteistyötä läsnäolevien ihmisten kanssa.
  • Otto Scharmerin U.Lab kutsuu katsomaan syvemmälle, kytkeytymään siihen mitä me todella olemme, kutsumaan uudenlaisen tulevaisuuden; yksilöinä, yhteisöinä, organisaatioina, ihmiskuntana. Villiintynyt kollektiivinen tekemisemme luo tuloksia, joita emme halua.
  • Nic Marcsin blogi ”How to Give and Take Your Way to Business Success” – myötätunto, auttaminen, yhdessä paremmin, asiakaskokemus, kollegakokemus. Meillä on valtavasti kokemusta ja osaamista, jonka antelias jakaminen on tie menestykselliseen liiketoimintaan.
  • Eerika Hedmanin artikkeli “Olet mitä kommunikoit”  – olemisemme tapahtuu suhteessa muihin, kommunikoimme koko ajan, tiedostaen tai huomaamattamme, kielenkäyttömme luo ja tuhoaa erilaisia ajatusmaailmoita

 

Mihin nykyinen kielenkäyttömme johtaa? Kamppailua, kilpailua ja valtaamista? Talous vastaan ihminen? Ehkä meidän on muutettava ajatteluamme talouden ja ihmisenä olemisen ytimestä? Ehkä työelämä kaipaa, pysyäkseen elossa ja kasvaakseen uudeksi, nimenomaan ihmisyyttä, arjen pienissä tilanteissa?

Muutos alkaa kielestä. Ehdotan, että alamme sanoittamaan taloutta, työelämää, koko elämäämme uudella tavalla. Uusi kieli luo uudet tarinat, uuden todellisuuden, uuden kasvun. Tässä sanakirjan alkua, liity mukaan luomisprosessiin:

Globaali Bisnes = tekosyy, jonka varjolla voimme kokoontua ja luoda yhdessä jotain mahtavaa
Myyminen ja ostaminen = yllättävien mahdollisuuksien yhdessä näkemistä ja luomista
Neuvottelutaidot = kyky romahduttaa henkiset muurit neuvottelijoiden väliltä ja rakentaa luottamuksen silta
Taloudellinen tulos = mielekkään yhteistoiminnan sivutuote
Kestävä kehitys = etsitään kaikkien pitkäjänteistä kokonaisetua, ei pienten intressiryhmien rajattua pikaetua
Talouskasvu = henkisen kasvun rahassa mitattava osuus; talouden kutistuminen ei kuitenkaan välttämättä tarkoita henkistä romahdusta
Patentti = jonkin hyödyllisen keksimistä, mutta ilman henkistä oivallusta talouden syvimmästä olemuksesta; hyvän jakaminen ja yhdessä luomisen riemu
Lama = Dalai Lama; myötätunnon pysäkki, tilaisuus auttaa ja saada apua

– Terveisin Pexi

PS. Onnivaattorin saa nyt myös e-kirjana (iBooks)

By Pekka Pirhonen

I do human-centric strategic development involving individuals, teams and organizations. At all levels it’s about creating and directing energy, inner transformation, and synchronization of individual and collective awareness. A shift in being initiates a shift in action.

In my blog "Coaching Corner" at www.onnivaattori.com I speak mainly about individual transformation and self-leadership. However, my personal experience tells that there is no separate “me” - I happen in relationships with others and with nature. Therefore my main motto regarding transformative self-leadership says “lead yourself towards others and all living beings”.

And once you’ve established contact, open your heart and mind, listen carefully and engage in powerful dialogue. This will transform you, and the whole world. Be the transformation you want to see in the world.

I am a professional self-leadership coach with ICF PCC-certificate, with a lot of experience in virtual coaching. Interested in all kinds of virtual collaboration, coaching assignments and mutual learning.

One reply on “Bisnesonnivaattori – oleminen ja liiketoiminta”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s