Categories
Uudistumistarinoita

Vegetiikeri

Näen unta: Seison vedessä. Minulla on pitkät ja terävät kynnet. Veden kuvajaisesta näen, että olen muuttunut tiikeriksi; oranssia karvaa, mustia raitoja, teräviä hampaita ja kynsiä. Mieleni tekee lihaa, paljon lihaa. Haluan repiä vatsan auki, silpoa suolet, iskeä hampaani sydämeen ja mutustella keuhkoja. Pelästyn voimaani, vetäisen kynteni sisään ja yritän olla mahdollisimman mukavan näköinen.

Tiikeri on kissoista voimakkain, ainoa kissa joka ei pelkää vettä. Haluan löytää mielessäni piilevän tiikerin voiman, notkeat lihakset ja terävät kynnet – mutten halua raadella ketään ajatuksillani. Olen nähnyt liian monta ihmissyöjätiikeriä, työpaikoilla erityisesti, vyöryen eteenpäin omien tavoitteidensa sokaisemana, muita silpoen ja talloen. Minäkin olen ollut sellainen, olen edelleenkin huonoina hetkinäni. Erityisesti mietin lapsiani, perhettäni – osaanko ilmaista rakkauteni, vai peittyykö se tarpeeseen kasvattaa, hallita, kontrolloida?

Otan vastuun ajatuksistani, tunteistani, intuitioni voimasta. Minä haluan olla Vegetiikeri, joka on niin voimakas ettei sitä tarvitse pelätä. Ei muiden, eikä tiikerin itsensä. Hyppään puun oksalle, aurinko paistaa, kehrään tyytyväisenä. Viidakko on rauhallinen.

Aika herätä, unet saavat riittää. Mitä tämä voisi tarkoittaa?

Vanhat uskomukset ja tavat eivät enää kanna. Tarvitaan edelleen voimaa, mutta nyt se on Vegetiikerin voimaa. Mutta voiko ihmissyöjätiikeristä tulla kasvissyöjä?

Millaista on Vegetiikerin voima? Se on… henkilökohtaista ja sisäistä eheyttä; vastuunottoa omasta elämästä; sovintoa itsen ja muiden kanssa; kohtuutta, yhteistyötä ja yhteisöllisyyttä; vaivatonta tavoitteiden saavuttamista; läsnäoloa ja voimaa, joka ei uhkaa ketään; herkkyyttä ja ketteryyttä; etenemisen ja pysähtymisen taitoa.

VegetiikeriMinä haluan tulla Vegetiikeriksi, vapauttaa voimani ja lakata pelkäämästä itseäni.

– Terveisin Pexi

Happyvator: How to let go of competition and aggressiveness? How to use one’s strength to serve what’s good, beautiful and true? How to avoid becoming a killer tiger, and instead become a Vegetarian Tiger?

By Pekka Pirhonen

I do human-centric strategic development involving individuals, teams and organizations. At all levels it’s about creating and directing energy, inner transformation, and synchronization of individual and collective awareness. A shift in being initiates a shift in action.

In my blog "Coaching Corner" at www.onnivaattori.com I speak mainly about individual transformation and self-leadership. However, my personal experience tells that there is no separate “me” - I happen in relationships with others and with nature. Therefore my main motto regarding transformative self-leadership says “lead yourself towards others and all living beings”.

And once you’ve established contact, open your heart and mind, listen carefully and engage in powerful dialogue. This will transform you, and the whole world. Be the transformation you want to see in the world.

I am a professional self-leadership coach with ICF PCC-certificate, with a lot of experience in virtual coaching. Interested in all kinds of virtual collaboration, coaching assignments and mutual learning.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s