Categories
Arkisto

Minä riitän

Olen kokeillut monia tapoja pitää päiväkirjaa, nimenomaan itsen johtamisen työkaluna. Minulle toimivaksi on osoittautunut muistutusten käyttö. Minulla on tunne, että tiedän jo kaiken (tai ainakin tarpeeksi) itsen johtamisesta, en vain arjen tohinassa muista omia periaatteitani, arvojani, tavoitteitani. Nappasin tähän yhden otoksen; keväältä 2013. Vaihtelen muistutuksia aika ajoin, silloin minulla oli joka viikonpäivälle tietty muistutus. Torstaille se oli “sinä riität” – halusin vahvistaa puolustustani riittämättömyyden tunnetta vastaan.


Viikko 2 – Torstai: Sinä riität!

Mitä ajattelin tänään muistutuksen teemasta?

Joitain vuosia sitten luin kirjan nimeltä , kirjoittaja Tae Hye. Kirjoittaja on suomalainen mies, joka on valinnut buddhalaisen munkin tien. Kirjassa riisuttiin meditaatio itämaisesta mystiikasta ja löysin omalle metsässä hiippailulleni vapauttavan oivalluksen: se onkin meditaatiota.

Kirjan lopussa ei ollut webbisaitin osoitetta tai muuta vastaavaa, mutta siellä oli Italian vuoristossa sijaitsevan zen-luostarin osoite. Täysin omien tapojeni vastaisesti kirjoitin lyhyen kiitoskirjeen ja pistin sen postiin. Ehkä aluksi odotin jotain vastausta, mutta sitten unohdin koko asian. Noin vuoden kuluttua sain vastauskirjeen. Olen onnettomasti hukannut kirjeen, mutta muistan edelleen kummallisen alkulauseen: “Kiitos kauniista kirjeestäsi. Vastaus on muotoutunut mielessäni.” Sen jälkeen siinä oli kaunis runo, jonka sanoja en enää muista… mutta nytkin, tätä kirjoittaessani, tunnen sen rauhoittavan vaikutuksen.

Kuinka moneen meiliin olin vastannut sillä välin, kun siellä vuoristossa Tae Hyen “vastaus muotoutui”? Olisiko meilivastauksiani pitänyt kypsytellä hieman pidempään? Jos ei nyt kokonaista vuotta, niin edes muutama minuutti, tai yksi yö? Millainen polku elämässäni avautuisi, jos vastaisin kaikkeen hieman hitaammin, antaen vastaukseni ensin muotoutua? Kuinka usein hiljaisuus olisi ollut paras vastaus?

Minä riitän, vaikka en olekaan yhtä nopea kuin muut. Minä riitän, vaikkei minulla aina olekaan vastausta valmiina. Minä riitän, koska minulla on malttia.

Mitä tein tänään muistutuksen ansiosta?

Illalla katselin inboxiani uusin silmin – siellä oli 113 lukematonta viestiä. Valitsin niistä 50 vanhinta ja merkitsin ne yhdellä klikkauksella luetuiksi. Kyllä niin voi tehdä. Lopuista 63 viestistä valitsin 20 ja luin ne huolella. Vastasin muutamaan heti ja joidenkin kohdalla jätin vastauksen muotoutumaan yön yli.

Päivän kristallisointi:

  • Muistutuksen aihe: Riittämisen tunteen säilyttäminen
  • Mitä ajattelin? Mikä vauhti on minulle luonnollinen? Mikä tahti riittää?
  • Mitä tein? Otin, ainakin hetkeksi, meiliherruuden omalla viestitaivaallani.
  • Anna yksi sana? VAUHDINTAJU

Screen Shot 2015-01-02 at 15.19.49Kuka määrittelee elämässäsi, mikä on tarpeeksi? Ota vastuu itsellesi, sano “minä riitän”. Nyt kun sinulla on ohjat, mitä haluat vähentää/hidasta ja mitä lisätä/kiihdyttää?  http://youtu.be/g5bJl7P3oYc

Happyvator: Who decides, in your life, what is enough? Take this responsibility, and say: “I am enough”. Now that your in charge, what do you want to diminish/slow down, and what do you want to increase/accelerate?

– Terveisin Pexi

By Pekka Pirhonen

I do human-centric strategic development involving individuals, teams and organizations. At all levels it’s about creating and directing energy, inner transformation, and synchronization of individual and collective awareness. A shift in being initiates a shift in action.

In my blog "Coaching Corner" at www.onnivaattori.com I speak mainly about individual transformation and self-leadership. However, my personal experience tells that there is no separate “me” - I happen in relationships with others and with nature. Therefore my main motto regarding transformative self-leadership says “lead yourself towards others and all living beings”.

And once you’ve established contact, open your heart and mind, listen carefully and engage in powerful dialogue. This will transform you, and the whole world. Be the transformation you want to see in the world.

I am a professional self-leadership coach with ICF PCC-certificate, with a lot of experience in virtual coaching. Interested in all kinds of virtual collaboration, coaching assignments and mutual learning.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s