Categories
Arkisto

Kuljetko Uudistumisen tiellä?

OnnivaattoriOnnivaattori on paitsi olemisen ja itsen johtamisen tapa, kohta ilmestyvän kirjani nimi. Aion kierrättää tarinaani silloin tällöin myös tällä blogillani, ja samalla ajattelen blogin elävän omaa elämäänsä ja heijastelevan ketterästi lukijakunnan palautetta.

Onnivaattori kertoo omista kokeiluistani, itsen johtamisen mallin etsinnästä ja omakohtaisen muutoksen “aiheuttamisesta” itselleni. Yritän hahmottaa itsen johtamisen ristiretkeäni Scharmerin U-teorian (www.ottoscharmer.com) kautta.

U-käyräTeen havaintoja elämästäni, hahmottelen omakohtaisen muutokseni ydintä, etsin luopumiskohteita, laihdutan mieltäni neulansilmästä mahtuvaan kuntoon, alan nähdä oman tulevaisuuteni tunnusmerkkejä, luon Unelma70:n ja alan hapuilla tietäni sitä kohti. Ehkä onnistun muuttumaan, vieläpä itse valitsemaani suuntaan.

Tulemme tarkastelemaan U-käyrän eri näkökulmia, aloitamme Pysähdy ja Pohdi -vaiheesta.

3

Tässä älfiessä on pari ajatusta Neulansilmästä; luopumisesta, kristallisoinnista ja tulevaisuuden kutsuhuudoista:  http://youtu.be/2xdBN8Uz_C4

Kysymyksiä sinulle, Uudistumisen tiellä: Kuka sinä olet, pohjimmiltasi? Mikä on tehtäväsi? Onko jotain, mistä haluat luopua? Minkä haluat säilyttää? Mitä uutta haluat kutsua elämääsi?

– Terveisin Pexi

Happyvator: Using Otto Scharmer’s U-theory for self-renewal. Some questions for you: Who is your Self? What is your Work? Is there something you want to let go of? What kind of a future do you want to invite to your life?

By Pekka Pirhonen

I do human-centric strategic development involving individuals, teams and organizations. At all levels it’s about creating and directing energy, inner transformation, and synchronization of individual and collective awareness. A shift in being initiates a shift in action.

In my blog "Coaching Corner" at www.onnivaattori.com I speak mainly about individual transformation and self-leadership. However, my personal experience tells that there is no separate “me” - I happen in relationships with others and with nature. Therefore my main motto regarding transformative self-leadership says “lead yourself towards others and all living beings”.

And once you’ve established contact, open your heart and mind, listen carefully and engage in powerful dialogue. This will transform you, and the whole world. Be the transformation you want to see in the world.

I am a professional self-leadership coach with ICF PCC-certificate, with a lot of experience in virtual coaching. Interested in all kinds of virtual collaboration, coaching assignments and mutual learning.

One reply on “Kuljetko Uudistumisen tiellä?”

Onpa yksinkertainen ja vahva tiivistys. Sain oivallista innoitusta tämän viikon toimiin. Kiitos!

Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s