Liike-elämä ja ääretön potentiaali

Universumin perimmäinen olemus on liike. Kaikki liikkuu, suhteessa kaikkeen. Ihmisen maailma on tulkinta universumista, oma vajavainen konstruointi, mutta silti samojen lainalaisuuksien alainen. Kaikki elää, vuorovaikutuksessa kaikkeen. Omassa elämässään ihmisen tehtävä on pitää liikettä yllä – ihmiset, tunteet, ajatukset, puhe, tavara ja raha; vain muutamia mainitakseni. Mutta liikkeen on oltava tiedostavaa; pysähtyminen oikeissa paikoissa on osa liikettä, joskus sen voimakkain elementti.

Kvanttifysiikka ja äärettömän potentialiteetin meri. Yksilö on aalto, joka ei voi syntyä erillisenä. Joryn palaveri tai perheen aamiaispöytä – siellä on yksilöitä, ja samalla ei ole. Miten opimme johtamaan ääretöntä potentialiteettiamme viisaasti, aivan arkisissa tilanteissa? Siinä itsen johtamisen avainkysymys.     ==> http://youtu.be/PBShCv0zKjE

Elämää rajoittavaa toimintaa on takertua johonkin, estää sitä liikkumasta luonnollisesti. Pistä ihminen taskuusi, yritä omistaa hänet – liike pysähtyy ja menetät hänet. Pistä idea piiloon, älä kerro kenellekään – se kuolee patenttitoimistossa. Pistä rahasi piiloon, pois talouden kierrosta – pienennät taloutta. Kilpaile kaikkien kanssa – sinulla on vähemmän potentiaalisia asiakkaita. Pistä elämäsi kuriin, yritä elää turvallisesti – olet suuressa vaarassa.

Suomen kielessä on hieno sana: liike-elämä. Me olemme kaikki liikemiehiä ja -naisia. Ja olemme energiabisneksessä. Olemme tottuneet johtamaan tekoja. Nyt on aika suunnata huomio olemiseen, ja oppia johtamaan olemisen menininkiä.

Happyvator: It looks like we are individuals, but at the same time we’re not. We’re a see of infinite potentiality. Self-leadership is about recognising this and learning to lead wisely, in ordinary everyday situations, our infinite potentiality. How does this change the way we behave in management team meetings or at the breakfast table with the family?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s