Categories
Tales of Transcendence

Mitä me oikein yritämme?

Joitain vuosia sitten sain yhden elämäni parhaista coaching-kysymyksistä pojaltani. Poika oli flunssassa, makasi sohvalla ja luki Aku Ankkaa. Minä olin kotona poikaani hoitamassa – vastoin itsen johtamisen periaatteitani, yritin samalla tehdä töitä. Kirjoitin parhaillaan erästä hyvin tärkeää meiliä asiakkaalleni, kun takaani kuului hymähdys:

“Kuule iskä, mitä te siellä töissä oikein yritätte?”

Tarina on muutaman vuoden vanha, olin silloin juuri siirtynyt IT-alan konsultin hommista Humapiin, unelmanani löytää ihmiskeskeisempi, ilmaantuvampi ja hauskempi tapa tehdä työtä. Hätkähdin poikani kysymystä, jäin tuijottamaan meiliäni samalla kun poika hipsutteli kaikessa rauhassa takaisin sohvalle. Tästä meilistä ei ainakaan selviä, mitä minä yritän. Tämähän on essee, sekava vuodatus, kysymyksiä ja väittämiä sikin sokin… siirsin meilin roskakoriin ja päätin pitää tauon. Yritin selittää pojalle mitä iskä töissä tekee, mutta ei se näyttänyt häntä enää kiinnostavan.

Viisi vuotta on kulunut, olen edelleen Humapilla – kuva on jossain määrin kirkastunut, mutta kysymys on silti edelleen aiheellinen. Olen ottanut tavaksi kysyä sitä myös asiakkailtani. Erityisesti kun joku esittelee komeita strategiakalvoja tai arvoluetteloita, lipsahtaa minulta helposti: “niin niin, mutta mitä te täällä oikein yritätte?”

Älfie ==> http://youtu.be/1QyZlztzBKE

Olemisen voima

Mitä sinä yrität, töissä tai elämässä? Pystytkö selittämään sen lapselle? Ehdotan, että kokeilet. Mitä meidän – suomalaisina, eurooppalaisina, ihmiskuntana – kannattaisi yrittää? Mikä on se tärisyttävä tavoite, joka saa meidät liikkeelle? Lapsemme katsovat meihin.

– Terveisin Pekka “Pexi” Pirhonen

Briefly in english: My son asked me once: “Dad, what are you guys trying to get done at work?” I found it difficult to explain. What about you? What are you trying to achieve – at work, in life? Could you explain it to a child? What are we, as mankind, trying to achieve?  I feel the children of this world are looking at us.

By Pekka Pirhonen

I do human-centric strategic development involving individuals, teams and organizations. At all levels it’s about creating and directing energy, inner transformation, and synchronization of individual and collective awareness. A shift in being initiates a shift in action.

In my blog "Coaching Corner" at www.onnivaattori.com I speak mainly about individual transformation and self-leadership. However, my personal experience tells that there is no separate “me” - I happen in relationships with others and with nature. Therefore my main motto regarding transformative self-leadership says “lead yourself towards others and all living beings”.

And once you’ve established contact, open your heart and mind, listen carefully and engage in powerful dialogue. This will transform you, and the whole world. Be the transformation you want to see in the world.

I am a professional self-leadership coach with ICF PCC-certificate, with a lot of experience in virtual coaching. Interested in all kinds of virtual collaboration, coaching assignments and mutual learning.

2 replies on “Mitä me oikein yritämme?”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s