Categories
Archives Arkisto

Olemisen meininki

Elämme suorittamisen ja tehokkuuden aikaa. Arvostamme huippuosaamista, ennätysten rikkomista, edelläkävijyyttä, aggressiivisuutta, jopa röyhkeyttä. Yhdistämme nopeuden älykkyyteen ja menestykseen, hitauden tyhmyyteen ja kyvyttömyyteen. Siis arvostamme tekemisen meininkiä.

Katso älfie eli äijä-selfie:  http://www.youtube.com/watch?v=jUMWc2N1wF0

Oleminen on kuitenkin tärkeämpää kuin tekeminen. Ilman olemisen syvyyttä tekemisestämme tulee vain väsyttävää huitomista pimeään. Tarvitsemme olemisen meininkiä, josta kumpuavat mielekkäät ja vaikuttavat teot. Olemisen meininki myös lopettaa väsymyksen, tässä uusi näkökulma keskusteluihin työhyvinvoinnista, työssä jaksamisesta ja eläkeiästä.

Olemisen voima

Kutsun Sinut mukaan Onnivaattori-blogille. Etsimme täällä Olemisen meininkiä, tapaa johtaa omaa olemistaan.

– Terveisin Pekka “Pexi” Pirhonen

Briefly in english: We value doing over being. But we call ourselves human beings, not human doings. We are losing our essence, our meaning. I’m starting this blog to discuss how we should lead ourselves towards more meaningful actions. I believe we must pay attention to the quality of our being.

By Pekka Pirhonen

I do human-centric strategic development involving individuals, teams and organizations. At all levels it’s about creating and directing energy, inner transformation, and synchronization of individual and collective awareness. A shift in being initiates a shift in action.

In my blog "Coaching Corner" at www.onnivaattori.com I speak mainly about individual transformation and self-leadership. However, my personal experience tells that there is no separate “me” - I happen in relationships with others and with nature. Therefore my main motto regarding transformative self-leadership says “lead yourself towards others and all living beings”.

And once you’ve established contact, open your heart and mind, listen carefully and engage in powerful dialogue. This will transform you, and the whole world. Be the transformation you want to see in the world.

I am a professional self-leadership coach with ICF PCC-certificate, with a lot of experience in virtual coaching. Interested in all kinds of virtual collaboration, coaching assignments and mutual learning.

5 replies on “Olemisen meininki”

Kiitos tämän päiväisestä webinaarista! Osallistuin siihen ja tartuin heti blogivinkkaukseesi. Aiheesi vaikuttaa mielenkiintoiselta ja ajankohtaiselta.

Like

Tervetuloa Kirsi. Oli tosiaan mukava webinaarikokemus, syntyi vuorovaikutuksen tunne vaikka asetelma olikin yksi puhuja – 400 kuuntelijaa. Katsotaan minne tämä blogi suuntautuu, se on vielä arvoitus. Olemisen ja tekemisen yhteispeliä ihmettelemme joka tapauksessa.

Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s